Saturday, October 4, 2008

syawal 1429H

bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum wbt..

salam lebaran buat semua..
maaf zahir batin..[0-0 yer].<---- aih, pendeknye ucapan raya..

xpelah...org lain dah buat pnjg berjela..kita simpulkan je la ye..ehhe..
dalam kesibukan kita menyambut raya ni..tmbh2 saya yang x lah semewah mana dlm menyambut raya..ala kadar sahaja bersama sahabat2 yg setia meraikan junior2 di manipal yang indah nan permai nih..namun nak x nak teringat juga kat kampung halaman..hehe..kasihan kat abang and adik2 lelaki yang nampaknya berkorban saban tahun x beli baju raya dek adik2 perempuan yg agak demand nk ganti baju raya juga..al maklum perempuan..huhu..bertuahnya saya dok jauh tiap tahun dapat ganti baju raya..adik2 yg dok dekat terpaksa akur malahan diorang dah biasa agaknya beraya ala kadar dan sangat sederhana..pilu dalam gembira..adik2 yang matang dlm melihat kehidupan keluarga yang bukanlah senang mana..alhamdulillah cukup makan pakai seadanya..teringat kata2 mail tempoh hari, " mak, mail tak kesah kalau tahun ni xde baju raya, pakai baju melayu yang biasa mail pakai ni pun xpe..nanti kesian kat adik siti nk pakai baju baru, kasut baru, tudung baru.." baru meningkat ke tingkatan 4, namun mail lbh byk beralah..bangganya akak ngn kamu.. buat kakak n abg tersayang, berbaloinya perngorbanan kalian berdua dlm membantu keluarga..sanggup bergadai apa sahaja demi memberi keselesaan kepada adik2...ha..yang lain2 tu jgn nk penghabih duit je..jimat2 sikit ye..teringat plak kakak n abg n me share duit sbb me yg insist nk pi cari brg raya kat jalan TAR.[padahal, x beli brg sgt pun].huh..demand2! x nk ke tmpt lain ..last2..abg support duit minyak, me n sis support tol..adik no 4-lenggang kangkung..alasan duit jpa die x masuk lagi..hehe..its d 1st time since me balik dr manipal yg we went out together..best2..niat nak belanje diorang kat jalan tar..tp xde rezeki sbb kad atm icici kene tolak.. erm..buat mak dan ayah..tq so muc for everything..tahun ni juz dpt belikan ayh keychain kereta je..nanti tahun depan, anak ayah topup eh..mak pula dptla beraye buat pertama kalinya dgn handbag baru yg me belikan haritu..alhmdulillah..ingat lagi kata2 ayah, insyaAllah walau cmnepun susah hidup kami , bila anak2 semua dpt kumpul, itu dah cukup..anak2 tu kan rezeki..saya percaya ayah x sabar nk lihat kami semua 7 orang membesar jadi org berguna..waiting for my turn..bg peluang my sis berehat..

-tak lupa buat sahabat2 di manipal, tq so muc sbb berganding bahu mengorganize sambutan raya di sini.
-.buat alu3, moga2 kita akan tetap ber25 smpi hbs mdic course nih..ameen..
- to osmetz, tuai rumah nk minta maaf if selama ni ada buat salah silap..hidup Dai'e rangers!=]
-n x lupa buat sanak saudara di kampung..merata-rata di johor..[nk sebut ramai sgt]
buat syuhada n amalina di mesir, insyaAllah, jumpe tahun depan ye..
-to jiran2 mp park..rs bertuah dpt jiran2 cm korg nih=]
-n to all sahabat handai yg mengenali diri ini, selamat hari raya maaf zahir batin.. [ alu 3 on eid ]

4 comments:

Anonymous said...

sungguh sedih aku bace cte ko.. huhu.. terharu giler...
tp 2 la relitinyer kn??
hahaha... mail memg sorg yg lembut hati n pke pasal org len.. so aku memg salute die even kdg2 die 2 asyik cm nk buli aku jerk..
huhuhuhu..

daie, doctor, domesticity said...

to anonymous aka adikku yg disayangi..
ade pape..bgtau je la akak ye..
insyaAllah..bisa diatur dong..
hehe..
study lek lok..akak sentiasa doakan adik2 akak..=]

Anonymous said...

huhuhu...sedihnyer akk bace blog kamu nie...mail memang camtue...orgnyer nampak ganas dan kasar tapi sebenarnyer sangat lembut dan 'gembeng'...huhuhu...nak wat cane...ini ujian noni...mungkin kite tak semewah org lain tapi Allah kurniakan kite adek beradek dgn iQ yang baik. dgn iQ yg baik nie la,caranyer utk tingkatkan hidup kita satu family...
Buat adek2...especially yg tulis blog nie...akk cume harapkan pengertian dari kamu sume...gembirakan hati mak...sebab die dah banyak menderita...kamu pun tahu kan...:)

nurani said...

to my dear sis,
tq for ur support selama ni..rsnye noni sndri x mampu nk wat apa yg akak dh buat..terkndg beribu hikmah di sebalik tiap2 kejadian yg Allah dah tetapkan..
insyaAllah, i ll try my best!