Sunday, June 28, 2009

alhamdulillah

alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah

penantian saya terjawab juga akhirnya!

begitu cepat Allah memakbulkan doa saya, di kala saya amat-amat mengharapkan pertolongan dariNya, terus Dia beri apa yang saya minta.


Bukan senang untuk bertatih dalam dakwah, penat, susah, payah, hanya mereka yang faham sahaja merasainya. Tapi, itulah dakwah, tugas utama yang saya tidak boleh tinggalkan walaupun saya nak exam sekalipun.

Kadang saya pelik, kenapalah saya sanggup bangun dan stay up untuk selesaikan urusan dakwah, tapi bab study, semangat itu tidak pula sampai macam itu.. adakah ini tidak adil bagi study saya? yang saya tahu, study dan dakwah harus seiring, dan dakwah itu tetap paling utama dari utama yang lainnya.
Teringat kata seorang sahabat sewaktu di a level dulu,

'study no 1,tapi dakwah bukan no 2'

macam mana nak aplikasi benda ni. Buntu juga kadang-kadang.
kalau saya tukar, dakwah no 1, dan study no 2 ..buleh ke eh? hehe
Tapi, saya yakin jika kita bergerak dan bekerja untuk agama Allah, Dia akan mudahkan urusan kita. kan kan? ^_^

Bermacam benda bermain di fikiran saya, menghentak-hentak untuk dikeluarkan semuanya. Saya harus susun semua, agar tak kelamkabut nanti. Syukran pada naufa hadiahkan saya satu planner baru yang sangat cantik and portable! Boleh bantu saya untuk susun jadual program nanti, insyaAllah. [ukhti naufa, moga cepat sehat yea]

Mukhtamar baru selesai semalam, bermulanya pelantikan baru IYA bagi sesi 2009/2010.
Terima kasih buat sahabat-sahabat yang sanggup datang dari bangalore yang jauhnya 12 jam perjalanan menaiki bas, dan dari mangalore walaupun sibuk dengan posting pagi itu.
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. syabas dan tahniah buat kepimpinan 2008/2009 dan selamat menjalankan tugas buat adik-adik sesi baru ini^_^

'bi'ah solehah, pelajar bersahsiah'

moga moto ini dapat terealisasi.

Oklah,
Nanti saya update lagi.
doakan saya ye..

(kak aisyah muharikah! jazakillah atas doa dan sokongan..sama-sama teguhkan akhawat seantero dunia..:) ]

p/s: buat naufa dan adik2 saya, saya masih ada kat sini sebulan lebih lagi..belum masanya lagi untuk mengungkap kata pisah, dan jangan sekali-kali..kita masih ada masa lagi!
p/p/s: ada sesape yang free pertengahan bulan 8 ni?


4 comments:

norah_nor said...

Salam Nurain,apa khabar? ada projek baik punyer ka pertengahan bulan 8 nie?

siti nurani abdullah said...

@kak norah_nor: akak, nurani lah..:)
sy sehat jah.. ada projek baik insyaAllah..hehe..akak free ke? ^_^
[bagi contact number akak eh]

norah_nor said...

sowy lah tersalah taip lerr...leh ja ...0125703303

siti nurani abdullah said...

heheh..giantkecik memang konpem ingat^_^
key, nanti saya contact akak..hehehe