Sunday, May 3, 2009

ooty

Bismillahirrahmanirrahim

sekadar ingin berkongsi sedikit cerita tentang ooty [the highest peak in tamil nadu]
k, let's the pictures talk~~


national park


one happy family^_^


botanical garden


[india map-which 1 is tamil nadu?]


botanical garden [from above]


botanical garden [cantik kan? ^_^]

rose garden


sheepS[jungle trekking]

'them'- di atas bukit
were so happy to see us around=)

ada macam scene dalam cerita hindustan? ^_^

tea!


tea plantation [summer dale]

summer dale


akka[makcik ]sedang menyiapkan black tea untuk kami


our friends from uk

how strong they are!


basuh baju ye aunty? 

village


gembiranya mereka

bersyukur dengan apa yang ada


packed macam  sardin bersama tempe [short form for orang tempatan]

view from nilgrils railway station

^_^


train


model keretapi


sim's park, coonor


sempat pula pakcik ni posing..

 lembu-bisa dilihat hatta di tengah bandar

senyum semua!!

nice view..



 puncak bukit
[maisarah, nurani, sherina quay, fikah, eizzah~sempat lagi korang toleh kat kamera ye]

pada sesiapa yang belum pernah ke ooty, jangan lepaskan peluang untuk pergi bila ada cuti nanti..pada saya, ooty punya tarikannya yang tersendiri,banyak view yang menarik! di samping dapat menghayati keindahan ciptaan Allah, dapat mengeratkan ukhuwah juga. tak gitu sherina? glad to have u in this trip^_^





3 comments:

norah_nor said...

Salam giant...mmm..beshnyer tmpt ni...cantik ler pemandangannya..mcm sejuk tmpt tu..

nurani said...

kak norah_nor:salam akak..aah, tempat ni memang sejuk sket compared to other places..tapi x lah sejuk mana pun..sebab tu masih boleh bertahan x pakai sweater,hehe.^_^

ANIEMZ said...

salam.. salam perkenalan ek.. saya nak tanye, kalau medic kat sane, university dia kat area mane ek? bandar ke kampung? hehe.. sebab bakal husband nak sambung specialist kt sane, tapi saya tak nak sebab takut kawasan kmpung.. geli skit environment area penduduk India.. duk kt tanjong malim ni pun ramai india, saya tak tahan sangat dah..